I. Gödi Motorosnap

2014.09.24 13:21

Idén szeptemberben első alkalommal szervezte meg egyesületünk az Első Gödi Motoros Napot. Az Első Gödi Jótékonysági Motoros Nap fő célkitűzése a motoros társadalom összefogása és a Mentőmotor Alapítvány támogatása volt.

Programjaink sokszínűségével nem csak a motorosokat szórakoztattuk, hanem minden látogató megtalálta a kedvére való szórakozási lehetőséget.

A felnőtteket a színpadi műsor változatossága végig le tudta kötni, a gyerekeknek bőven volt látványosság, és ha még ez is kevés lett volna, a játszótér közelsége megoldott minden problémát. Délután várta őket a vízi rendészet hajója, aminek legalább akkora sikere volt, mint a mentőmotor “szétszedésének”. Varsányi Zoltán egész nap kitartóan mosolyogva mesélt, válaszolt a kérdésekre, és pakolgatta a gyerkőcöket a szolgálati gépezetre. Az MZ Klub – mint az egyik főrendező – igen szép számmal képviseltette magát, rá lehetett csodálkozni az ő szeretett motorjaikra is.

A motoros felvonulásra is sok motoros érkezett, és teljes biztosítással vezettük végig Gödön. A motoros felvonulás ideje alatt a programok tovább folytatódtak a színpadon, hisz a kisgyermekesek nem tudtak velünk jönni. Csodálatos idő kegyeltjei voltunk, aminek bizonyára a fellépők is örvendtek.

A nap fénypontja, vagy mondhatni, hogy a legtöbb figyelmet lekötő programja a baleseti mentés szimuláció volt. A mentőorvos kommentálta a történéseket: ami éles helyzetben rutinos gyorsasággal történik. Mindenki feszülten figyelt az egész bemutató végéig. Éles bevetésen feltűnt a pomázi tűzoltó motor. Az első “lövet” oly meglepetéssel hatott, hogy mindenképpen ismételni kellett. Aztán már a gyerekek sikoltó öröme miatt kellett újra s újra megmutatni, hogy milyen hatékonysággal dolgozhat az impulzusoltó.


A rendezvény ideje alatt 25 véradó támogatta az „Adj vért és ments meg 3 embert” kampányt.

95 regisztrált motoros vett részt a motoros felvonuláson.

 

Vendégek:
Kovács Niki az ország legeredményesebb gyorsasági női motorversenyzője, Horváth Lajos Laller motoros rally versenyző,Papp Lukács a sportmotor.hu tesztere, Drapál Ferenc, Drapál János fia, Nick Árpád guiness rekorder

Fellépők:
Greese Tse – Székely Zsuzsi vezetésével, Orkhesztika hastánc klub
Bagyinszky Anikó zumba csapata, Unger Timi kangoo csoportja
Balkányi András aikido csapata, Meridian 3-1-2 „Élj egészségesen 100 évig”

Zenekarok:
Őszi Rózsás Édes 3mas
Historica zenekar

Képgaléria: I. Gödi Motorosnap